Musikk som terapi

I min forrige post skrev jeg om at man tydeligvis har best akustikk på badet, så i dag tenkte jeg at jeg skulle fortsette på musikk temaet.

Musikk er for sjelen

Jeg er en person som rett og slett er avhengig av musikk. Jeg er som sagt ingen musiker, men musikk hjelper meg til å opprettholde en viss struktur mens jeg gjør andre saker. Bare nå for eksempel, musikken spiller i bakgrunnen (ikke så veldig lavt 😛 ) mens jeg sitter og skriver dette innlegget. Og på en eller annen merkelig måte hjelper det meg å holde fokus på det jeg ønsker å skrive. Det var det samme når jeg gikk på skolen og skulle pugge til eksamen og slikt, musikken dundret for fulle mugger hele tiden og jeg klarte å oppnå snitt karakter på 5 (nest best er slettes ikke verst synes jeg 😉 ).

På samme måte som musikk hjelper meg å fokusere, hjelper musikk meg også med å få utløp for oppbygd aggresjon, frustrasjon og stress. Har jeg hatt en tung dag med kranglevorne kunder for eksempel, så er det første som skjer når jeg kommer hjem at musikken smelles på i et volum det virkelig står respekt av – og det er ikke fløtepus musikk som strømmer ut av høyttalerne da kan jeg love. Nei, da går det i Linkin Park, Corroded, Annihilator, Manowar og liknende.

Musikk er terapi

Stress og frustrasjon bearbeider jeg ved å trekke meg tilbake til vårt baderom med cd spilleren på slep. Et varmt bad med deilige aromatiske oljer og badesalt mens rytmisk, beroligende og atmosfærisk musikk, som Buffy Sainte-Marie, Bob Marley, Santana o.l hummer svakt i bakgrunnen.

Ja, jeg er avhengig av musikk men det er en avhengighet jeg kan ha med god samvittighet for det er min egen personlige terapi 😀

Published
Categorized as Musikk